کاوش موضوع کوئرستین
صفحه اصلی
کوئرستین
کوئرستین (به انگلیسی: Quercetin) یک فلاونوئید از نوع فلاونول است که بهطور گسترده در طبیعت یافت میشود. این ترکیب در بسیاری از میوهها، سبزیجات، برگها، دانهها و غلات وجود دارد. بهعنوان مثال، کبر، پیاز قرمز و کلم برگ از منابع غنی آن هستند. کوئرستین طعمی تلخ دارد و در مکملهای غذایی، نوشیدنیها و غذاها بهکار میرود. در مکملهای غذایی، شرابها، یا غذاها هم میشود از آن استفاده میگردد.
کوئرستین از انواع پلیفنول و فلاونوئیدهای موجود در قهوه نیز هست. این ماده در خواص آنتیاکسیدانی، ضد سرطان، ضد ویروس، ضد التهاب قهوه نقش دارد. همچنین، کوئرستین با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و به تقویت جریان مواد مغذی در رگهای خونی کمک میکند.
کوئرستین یکی از فراوانترین فلاونوئیدهای رژیمی است که میانگین مصرف روزانهٔ آن بین ۲۵ تا ۵۰ میلیگرم تخمین زده میشود. منابع غذایی حاوی کوئرستین عبارتاند از:
کبر خام: ۲۳۴ میلیگرم در ۱۰۰ گرم
برگهای انگدان خام: ۱۷۰ میلیگرم در ۱۰۰ گرم
برگهای تربچه: ۷۰ میلیگرم در ۱۰۰ گرم
پیاز قرمز: ۳۲ میلیگرم در ۱۰۰ گرم
کلم برگ: ۲۳ میلیگرم در ۱۰۰ گرم
در پیاز قرمز، بالاترین غلظت کوئرستین در لایههای بیرونی و نزدیک به ریشه یافت میشود. همچنین، مطالعات نشان دادهاند که گوجهفرنگیهای ارگانیک ۷۹٪ بیشتر از نوع غیرارگانیک کوئرستین دارند.... بیشتر در ویکی پدیا